Black screen

  • 1
  • Problem
  • Updated 6 years ago
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members. The community moderator provided the following reason for archiving: Inactive threads; archiving to prevent necroposing

Hi, I have recorded two videos with Camtasia Studio. Everything was fine from the beginning, but now I cant seem to watch one of the files, audio is OK though.
I have also extracted both of the files into .avi, one of them works just fine (in both formats), but not the other one.
I don ́t have DIXV installed.
Thanks in advance!
/Cindy
Photo of Cindy

Cindy

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 6 years ago

  • 1
Photo of Logan S.

Logan S.

  • 2813 Posts
  • 153 Reply Likes
Hey Cindy,

What version of Camtasia are you using?
Photo of Cindy

Cindy

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi Logan,
I am using Camtasia Studio 8!
Photo of Logan S.

Logan S.

  • 2813 Posts
  • 153 Reply Likes
Hey Cindy,

Check out this article and see if it helps: https://support.techsmith.com/entries...
Photo of Cindy

Cindy

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi Logan,
thank you for your help, unfortunately the issue is not solved yet :(. The size is not the problem. I also tried to update the drivers but I got the following error message: 0x80070005 (concering the DllRegister Server). But as one of the videos actually is working, I guess it is not a driver issue anyway.. "Permissions for Camrec files" should also be OK.
Photo of Cindy

Cindy

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi Logan, do you have any idea what the problem might be?
Thanks in advance
Photo of Logan S.

Logan S.

  • 2813 Posts
  • 153 Reply Likes
Hey Cindy,

Would you be willing to send me over the camrec file you are having problems with? I'd like to test it out on my end.

You can upload the file through this service: http://tinyurl.com/support-upload

Please select "Logan S" as the recipient so that the file will be sent directly to me.

Last, be sure to post back here to let me know that the file has been uploaded.

Please let me know if you have any questions.
Photo of Sparky Racers

Sparky Racers

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Black Screen Everywhere!
Photo of cr

cr

  • 40 Posts
  • 6 Reply Likes
I'm having a similar problem. I’m using CS 8.0.04 and having lots of problems with the table of contents (TOC) option with multiple files. The transition between multiple files is very slow (3 – 8 seconds) with a dark screen between the menu’s multiple files. This has not been a problem in the past (e.g., CS6 or 7). This happens with all browsers.

Here's a summary of correspondence with Mike at tech support (copied with permission). Importantly, TechSmith needs more feedback to prioritize a fix.
------

Cause:
I did some digging and spoke to a few folks in development as well. What we found out is that the flash controller we use in Camtasia 8 is completely different than the one in your CS7 links. The newer controller uses a different way of buffering the video which at the beginning can take a tad longer depending on the Internet connection to buffer the videos. This is done to hopefully avoid any stopping and starting during the middle of the playback of the video. On my end with a faster connection the wait times were not as noticeable between CS7 and CS8 but the slower the connection the more difference there will be.

I’m afraid I don't have any other way around this in CS8.

CS8.1 uses the same controller as 8.0.

I have not seen any other reports of this behavior come through tech support. The behavior will be different for every user since they all have different varying speeds of Internet connection. Unless we get more reports of this being a problem I don't see any immediate changes.

Feel free to post this in the community. It would be a good way to find out how widespread the problem may be.

Please let me know if you have any questions.
Kind Regards,
Mike
Senior Support Specialist

This conversation is no longer open for comments or replies.