camtasia destroys the quality of the pictures during the transition

  • 1
  • Problem
  • Updated 6 months ago
So, my whole video looks pretty normal, except when i add the fade transition when the quality of the picture is much worse. (also, i added zoom the picture, but the image itself has a high resolution (3512x 1976) so it's still supposed to look fine). 
here is how it looks like during the transition:

and here's how it is supposed to look like
Photo of Victor cti

Victor cti

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 6 months ago

  • 1
Photo of Ed Covney

Ed Covney

  • 1042 Posts
  • 523 Reply Likes
What version of Camtasia are you using? On the time line where does the fade begin and end?
Photo of Victor cti

Victor cti

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
camtasia 2019
And yes, it does begin and end.
Photo of Ed Covney

Ed Covney

  • 1042 Posts
  • 523 Reply Likes
Your time line is 5 minutes and 23 seconds long, at what time does the fade start, and at what time does it end?  Better yet, can produce what you have and share to screencast.com - don't forget to post the link here.
(Edited)
Photo of Joe Morgan

Joe Morgan

  • 9069 Posts
  • 4784 Reply Likes
I cannot determine what may be occurring. By the screen shots provided. A shot of the timeline would provide greater insight into your actual workflow.

I would start by disabling "Use Trimmed Content In Transitions" in editor preferences.


Does that help?
If not, can you provide a screen shot of the timeline or a brief video showing your workflow?

Regards,Joe