Camtasia Studio 2018 also has no sound in MP4 videos. I have deleted and reinstalled the program, but the problem persists. Please help me

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 weeks ago
Photo of Teknoloji Meraklısı

Teknoloji Meraklısı

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 4 weeks ago

  • 1
Photo of Ed Covney

Ed Covney

  • 121 Posts
  • 57 Reply Likes
I don't know if this will help but if I plug in my microphone after Camtasia launches - no sound from the mic, I can't even select it. If I plug the mic in first, then start Camtasia and make sure it's recording the correct device, all is good. I've done 3 or 4, 10 second tests all with identical results, Camtasia will only recognize devices that are active with drivers loaded and only recognizes them at start up. It would be easier if TechSmith initialized  devices when "Record" is started.
Photo of Dubie

Dubie

  • 1009 Posts
  • 785 Reply Likes
@Teknoloji Meraklısı

If what are starting is that you have no sound while in the editor it may be that the Camtsia sound is off or turned down way low.

Right-Click on the sound icon in the taskbar and then Sound Mixer and make sure Camtasia is turned on. Depending what you have loaded you may have to scrub to the right to see Camtasia.

Here it is off indicated by the red circle . Click on the speaker to turn it on.



If the sound is On ( no red circle) and the blue handle is at the bottom , Click and drag the blue handle up to increase the Camtasia sound output.

:)
(Edited)
Photo of Joe Morgan

Joe Morgan

  • 5878 Posts
  • 3065 Reply Likes
Do you have sound with any videos? Screen recordings?

Regards,Joe
Photo of Joe Morgan

Joe Morgan

  • 5878 Posts
  • 3065 Reply Likes
mp3's