Closed captions initially visible does not appear to work in Camtasia 8.4

  • 1
  • Problem
  • Updated 6 years ago
I'm trying to "Produce and Share" videos with the closed captions initially visible. In the past I have checked the box for "Captions initially visible" in the Options menu of the Production Wizard. That has always been successful for me. Since updating, however, the option no longer seems to work. The captions are NOT initially visible upon viewing the video. Strangely, after choosing this setting I have to press the CC button TWICE before the the captions appear. If I do not have the box checked, I only have to press the CC button once. This makes me think that it is a glitch. Does anyone know about this? Or is there a way around it?
Photo of Jasper Cole

Jasper Cole

  • 7 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 6 years ago

  • 1
Photo of kayakman

kayakman, Champion

  • 7449 Posts
  • 2567 Reply Likes
this is a known issue in 8.4.0; your observations are spot-on

this has already been reported to CS developers as a bug

so far, I have not found a workaround, but re-installing 8.3 should fix it?
Photo of Jasper Cole

Jasper Cole

  • 7 Posts
  • 0 Reply Likes
Great. Thanks for letting me know,
Photo of vendors

vendors

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I just had the same issue after much testing. Where can we download Camtasia 8.3 to downgrade?
Photo of Joe Morgan

Joe Morgan

  • 8256 Posts
  • 4443 Reply Likes

Old Version Download link.

http://www.techsmith.com/download.html
Photo of Jasper Cole

Jasper Cole

  • 7 Posts
  • 0 Reply Likes
Using 8.3 resolves the problem. I guess we'll have to wait until 8.5. Maybe there will be better keyboard accessibility then anyway.

Thanks!
Photo of vendors

vendors

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Thanks Joe
Photo of tjb

tjb

  • 1 Post
  • 1 Reply Like
Just upgraded to 8.4.1 - and initially visible option does not work with this minor version either.
Photo of kayakman

kayakman, Champion

  • 7444 Posts
  • 2563 Reply Likes
I too can confirm that this is still an issue with 8.4.1

This conversation is no longer open for comments or replies.