Enlarges to 300% automatically, and records as this enlarged ratio. Please help !!!

  • 1
  • Problem
  • Updated 12 months ago
When I press record, whatever is in the capture screen, enlarges to 300% automatically, and records as this enlarged ratio. Please help !!!
Photo of Jessica Kirby

Jessica Kirby

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of kayakman

kayakman, Champion

  • 6250 Posts
  • 1834 Reply Likes
what are you recording on the screen; what dimension is the capture area [full screen?] as set in Recorder?
Photo of kayakman

kayakman, Champion

  • 6250 Posts
  • 1834 Reply Likes
how are you starting the capture: using the shortcut F9, or clicking the red record button?

are you using lock-to-application [recorder setting]?
(Edited)
Photo of Jessica Kirby

Jessica Kirby

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
click of the red button. No, the lock to application was off.
Photo of kayakman

kayakman, Champion

  • 6250 Posts
  • 1834 Reply Likes
thanks

I don't see the issue you're describing; I suspect some weird interaction going on with your system

recommend you contact free tech support ...
https://support.techsmith.com/hc/en-us
(Edited)
Photo of Jessica Kirby

Jessica Kirby

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
It happens on all 3 computers I've installed it on. Thanks so getting back to me
Photo of kayakman

kayakman, Champion

  • 6250 Posts
  • 1834 Reply Likes
do you have Camtasia 8 installed?

if so, please make a screencast, using CS8's Recorder, of you doing a capture using CS9 Recorder, where the issue arises; host on screencast.com, and share the link here; this may help us see what's going on

otherwise, again suggest you contact free tech support
Photo of Dubie

Dubie

  • 961 Posts
  • 741 Reply Likes
It could be your display settings causing this.
https://support.techsmith.com/hc/en-us/articles/203731388-Snagit-Windows-Captured-images-or-video-di...

If you have multiple monitors make sure they are both set the same.

If the above solution is of no help,  you might try doing a repair of Camtasia install or downloading a fresh copy of Camtasia and doing a reinstall.
https://www.techsmith.com/download/oldversions

All else fails than as Kayakman stated... contact support.


:)