No Opacity is not working

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 months ago
So I recently noticed that the No opacity animation ain't working on windows Camtasia 2019. Even when you put it, the timeline doesn't change the final video has opacity at 100%
Photo of Curtis Kim

Curtis Kim

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
  • so frustrated

Posted 3 months ago

  • 1
Photo of Joe Morgan

Joe Morgan

  • 6966 Posts
  • 3811 Reply Likes
I'm not sure what you're referring to? 
Camtasia cannot create videos with a transparent or semi-transparent background if thats what you're after.

What exactly are you trying to do? Can you post a screen shot.

Regards,Joe
Photo of Dubie

Dubie

  • 1421 Posts
  • 1142 Reply Likes
The No opacity seems to be working fine for me.

The no-opacity animation won't give you a clip with a transparent background as Joe stated if that is what you may be trying to accomplish.

Think of the no-opacity or the full-opacity animation as a controllable fade effect which gets applied to the whole clip.

Here I have the No-Opacity animation added to the top clip and set it's properties to drop the opacity to 35%.


Click on Image to enlarge



The top clip will fade out to a opacity of 35% allowing the bottom clip to show through
but note it fades ALL of the top clip.

Here is a rendered example.

https://www.screencast.com/t/bmmaSEAJaesd


Dubie:)


(Edited)
Photo of sseptember2007

sseptember2007

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Curtis is correct.  I have been using 2019 for about 10 days now - my 5th gen of Camtasia - and have already reported this issue.  It is not a consistent issue; works some places and not others.  Tech support said they were checking it out.  Meanwhile, having to find work-arounds when it occurs and hoping for an update for it.