Camtasia Studio 8: Preview Window shows just a vertical line

  • 2
  • Problem
  • Updated 7 years ago
  • Acknowledged
  • (Edited)
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members. The community moderator provided the following reason for archiving: Inactive threads; archiving to prevent necroposing

I have just downloaded Camtasia 8.0. The getting started audio plays but preview screen is black with a vertical line bisecting it. -ep
Photo of Edward

Edward

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 7 years ago

  • 2
Photo of Randy Schott

Randy Schott

  • 396 Posts
  • 47 Reply Likes
Hi Edward,

That's an issue we're seeing with hardware acceleration on some video adapters. It should be fixed by going to Tools->Options and disabling GPU Acceleration. Unfortunately that means that the video rendering will be done in software only, but it should at least get you to a visible preview.

If you wouldn't mind, could you open a ticket with our support team? You can tell them I sent you. We would like to get some information about your system so we can try and track down why you're having issues with GPU acceleration.

Randy
Photo of Edward

Edward

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi Randy,
Thank you for your prompt reply. The GPU acceleration is already off. I'll contact tech support. -Ed
Photo of Michael Widner

Michael Widner

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I have the same problem. Has there been a resolution?

This conversation is no longer open for comments or replies.