Screencast videos won't play in IE 11; Chrome and Firefox OK

  • 2
  • Problem
  • Updated 2 months ago
Most people in my company use IE as their default player, when you click on a Screencast link the player appears with the first frame and the gray play button but nothing happens when you click Play. The tabs below the frame are functional but the viewer is frozen.  Sometimes the user will get audio. Chrome and Firefox work perfectly but I don't want to have to post a disclaimer with every video link.  TechSmith is stumped and I can't find anything useful on the IE forums. 

It might be a problem with the controller. When I use custom settings: MP4 w controller and choose Preview, the preview opens in IE, I allow the ActiveX content, but the player is frozen.

Camtasia 8.5.0 | Internet Explorer 11

Has anyone seen this? Anyone? 
Photo of DSI_Dan

DSI_Dan

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 5 years ago

  • 2
Photo of pschulz77

pschulz77

  • 12 Posts
  • 4 Reply Likes

This happens to me if I use the preview function while in Camtasia or the file launches automatically after producing. I don't have a problem if I run the saved file.  I don't use Screencast so I can't comment on that.

Photo of Rick Stone

Rick Stone

  • 5620 Posts
  • 2667 Reply Likes
Hi there

Does opening IE using Compatibility mode help?

http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-11

Cheers... Rick :)
Photo of DSI_Dan

DSI_Dan

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
thanks, but I already had that configured
Photo of Jessie O'Donnell

Jessie O'Donnell, Influencer Relations Coordinator

  • 178 Posts
  • 30 Reply Likes
Hi Dan,

Sorry you're having this issue. Have you tried opening a ticket with tech support? They may be able to help you troubleshoot the issue:
http://bit.ly/ts-gethelp
Photo of kfitzgerald

kfitzgerald

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I'm having the exact same issue. On IE 11 within a Citrix environment. 
Photo of Mehmet Cobanoglu

Mehmet Cobanoglu

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi , Whats the status of this ticket ?
Photo of csene2005

csene2005

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I have the same problem with Firefox. Any fix?