Screenshots and video do not fade in the same way

  • 1
  • Question
  • Updated 5 months ago
Hello,

I frequently find myself having to do touch ups on my videos where I simply have to replace a static element in the video.

I thought it'd be easy to simply make a screenshot of the part of the screen that requires correction, import it into my project and overlay the video with it.

However, upon using transitions such as a fade the screenshot fades in different than the video.

I made short gif to demonstrate this behaviour and I took a screenshot of the project for reference. I had to upload them to imgur as I was getting "Bad Gateweay" when trying to upload here.

https://imgur.com/a/89RQS58 
https://imgur.com/a/RzMhpGL

Perhaps I'm approaching touch ups all wrong. What's the best way to correct things like that without having to re-record video?

Thanks for your help.
Photo of license

license

  • 2 Posts
  • 2 Reply Likes

Posted 5 months ago

  • 1
Photo of Jayne Davids

Jayne Davids

  • 163 Posts
  • 135 Reply Likes
Hi,

Try grouping the pieces of media together then adding the transition. (To group - select the items to group, right click and select group). You can open the group and ungroup if you need to.

Hope this helps,
Jayne
Photo of license

license

  • 2 Posts
  • 2 Reply Likes
Hi Jayne,

yes, that did the trick. Both elements fade in/out the same way now.
Thanks for your help.
Photo of Jayne Davids

Jayne Davids

  • 163 Posts
  • 135 Reply Likes
You're welcome, glad I could help.