Snagit 12 Takes 11 Seconds to Load Crosshairs

  • 1
  • Problem
  • Updated 5 years ago
SnagIt 12 takes 11 seconds to load the crosshairs, this did not happen with SnagIt 11 which loaded instantly. I'd go back to SnagIt 11, but I deleted it before I realized there was a problem!

Here's the video showing exactly how long it take SnagIt 12 to load: http://youtu.be/n5ZMYSk11VM

HELP!!!
Photo of wcraigtomlin

wcraigtomlin

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 5 years ago

  • 1
Photo of Rick Stone

Rick Stone

  • 6472 Posts
  • 3081 Reply Likes
You can still have 11 if you want. Just download it from the link below:

http://www.techsmith.com/download/oldversions.asp

Cheers... Rick :)
Photo of Rick Stone

Rick Stone

  • 6472 Posts
  • 3081 Reply Likes
You may want to look at your profile. Maybe the delay timer got enabled somehow?

Open the profiles editor and check there.

Cheers... Rick :)
Photo of Joe Morgan

Joe Morgan

  • 8347 Posts
  • 4493 Reply Likes

The delay you are experiencing isn't normal. The program functions normally for most people.

I would try downloading SnagIt 12 again. Uninstall SnagIt 12 completely, and then reinstall with the new download.

It's also possible that you may need to update Windows to obtain a driver that SnagIt 12 requires. SnagIt 11 hasn't had an update for quite some time. It wouldn't require a newer driver to function correctly.

Your delay timer has not been enabled. Because if it were, you would see the timer counting down on  screen before capture.

I can think of one other suggestion at this time. Just make sure there's plenty of room on the hard drive that you are saving your captures to.

Regards, Joe


(Edited)
Photo of wcraigtomlin

wcraigtomlin

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Alright, thanks guys. Doubt it's hard drive as there's a good amount of free memory there. What was interesting is the first time I booted it up, it gave me an error saying "another program is already using your hotkey" which I've never seen before (I have Jing and Camtasia so maybe that's why the hotkey issue is - I'm not sure).
Photo of wcraigtomlin

wcraigtomlin

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
UPDATE > Problem is fixed.

Shutting down and restarting the computer has resolved the issue. I have no idea why. It was not necessary to delete and reinstall Snagit 12.

Thanks for the quick responses all, I appreciate it.

This conversation is no longer open for comments or replies.