SnagIt recording does not get saved and throws an error - Temporary capture file does not exist!

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 months ago

My team is using SnagIt tool for recording certain processes, however they are facing issues at times.

Some recordings are successful though. I searched through the forums and one of the replies from the tech support was to change the settings in SnagIt to turn-off web camera. However, we checked and that option was already disabled. Also, we are not trying to invoke the camera at all.  All we are trying to do is screen capture video for some internal processes (corporate desktops)

I am wondering if this is being caused due to

1. Recording being saved on a shared drive (as the team members only have shared drives and no physical drives)

2. At times, the recording is paused and then started

3. Moving between various applications

4. Using a dual screen set-up. Sometimes during the recording, the user moves an application that gets opened in the second screen to the main screen on which SnagIt is running.


I wouldn't be able to debug all of these, so could you let me know the possible causes?


Thanks

Ravi

Photo of Ravi

Ravi

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 5 months ago

  • 1
Photo of Joe Morgan

Joe Morgan

  • 5691 Posts
  • 2954 Reply Likes
Your issue should probably be run by tech support.

This is a Free Service............... Submit a ticket

       https://support.techsmith.com/hc/en-us/requests/new

Or call, >>>

 Toll Free: 800.517.3001 (U.S. & Canada Only)

8:00 AM to 7:00 PM EST Monday through Friday

It's not that someone won't come along with a solution for you.But they might not.


Tech support is much better equipped to dig in and dissect problems like this. They respond quickly , and they can resolve it with certainty.      

Regards,Joe
Photo of Andrew McFain

Andrew McFain

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I had to turn off several options within the HKEY_USERS\[SID]\Software\TechSmith\Features\snagit key involving hardware video encoding and GPU screen capture. I'd suggest having a look at those keys, if you never resolved your problem. After I got it to record successfully, the video wouldn't save properly until I also turned off AllowDxgiScreenCapture, as well.
(Edited)