sterio sound record not playing on mobile devices

  • 1
  • Problem
  • Updated 1 month ago
hello

I'm using camtasia, it's reording sterio and when I export video and play on laptop It's good and no problem.

but when I'm play the same video on mobile device it has no sound.

why?

I attempted to resolve tha by many times until I could resolve that.
the problem was because of this:
one channel of two sterio recording was an inverted version of other.
as the picture 01 I present here.
in other words, it means that +1 + -1 = 0 and because of that sound doesn't play at mobile device.

what I've did
I export the sound It self to audition and mono it then sterio it. in this time I saw that two channel of sound was same and good.




my problem is this:
how can I record on windows that two channels would be the same?

thanks a lot
Photo of شبکه انیمیت تارا

شبکه انیمیت تارا

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 1 month ago

  • 1
Photo of Ed Covney

Ed Covney

  • 406 Posts
  • 261 Reply Likes
When inverted, it looks like one channel is reference, the second, a noise cancellation signal (1 -(-1) = 2) and must be inverted to work.  They are not stereo.
In the second set of channels, signals are (1 - (+1) = 0), i.e they cancel one another.

What program are you using to produce the two sets of audio?

BTW, this (example #1) is exactly how 10 base T,  100 base T, etc. work. The original signal is doubled, any noise picked up is in the same direction on both +Data and -Data channels and cancel each other.

To my knowledge this is not how Camtasia works, are you transmitting the audio over some other, not described network?


Photo of شبکه انیمیت تارا

شبکه انیمیت تارا

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
thanks for responding.
when I record with camtasia its do this. when I record with audition, do this and ...

are you transmitting the audio over some other, not described network?


I just record with laptop mic or headset mic and no differ. its do the same.

Photo of Rick Stone

Rick Stone

  • 5634 Posts
  • 2672 Reply Likes
Hi there

In Camtasia when you have an audio clip in focus, in the Properties panel you should see an option named "Mix to Mono".

Does it help if you enable this and render the video again?


Photo of شبکه انیمیت تارا

شبکه انیمیت تارا

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
thanks for responding.
I used this property but it repeat this process:
1 + (-1) = 0



but thanks anyway