YouTube exporting error (not the 15 mins issues :))

  • 2
  • Problem
  • Updated 3 years ago
Dear Techsmith team,

first of all, awesome job on Camtasia 2, but I have a small problem.
I tried to upload a video to YouTube and I am a verified user with being able to upload more than 15 minutes. However, I ingored the little message and kept on uploading. However, after the upload has finished there was a new error message poppung up, telling me that an unexpected YouTube error has happened and that I should upload my video again. To be honest, I didn't tried several times for now, since one export process takes like 20 minutes or so. Is this a problem which happened to others too?

Besides that it would be nice to set videos to private, insert tags and stuff like this. I don't want to upload a video and expose it to publicity without doing all the necessary things! :)
Photo of alex.pfeffer

alex.pfeffer

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 2
Photo of April N.

April N., Software Developer

  • 42 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi Alex,

Sorry to hear that you are having problems. If you can get it to happen again can you take a screenshot of the error message and post it in here? Or you could look in you Console app around the time the error occurred and you should see something in there about "YouTube error code"
Photo of alex.pfeffer

alex.pfeffer

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Hey and thanks for your quick reply!
It says: YouTube Error Code: 0
Photo of alex.pfeffer

alex.pfeffer

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
wait, it is actually a bit longer! :)
Maybe this helps a bit more!

Photo of Doug Troxell

Doug Troxell, Lead Developer, Snagit:Mac

  • 146 Posts
  • 33 Reply Likes
Alex, how much memory does your Mac have? Could you upload a screenshot of your project/timeline so we get a sense of how large/complex your project is?
Photo of Tea Tanav

Tea Tanav

  • 7 Posts
  • 0 Reply Likes
I keep experiencing the same issue. And my video is just 9 minutes long (simple game screen recording).
Photo of Josh Cain

Josh Cain

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I have this problem. It's pissing me off. The video will finish rendering, and then just quit and say try again.
Photo of Mike Curtis

Mike Curtis, Employee

  • 2193 Posts
  • 172 Reply Likes
I checked with our support team and they would love to work with you on this.

While this article might be too generic ( http://techsmith.custhelp.com/app/ans... ),

If you open a case you can attach your project and they can also run some diagnostics by looking at your console to see exactly where it's breaking down.

I'll hope you will consider making an account and opening a case with them. They will respond within one business day. You can do that here: http://techsmith.custhelp.com/app/uti...

Sorry for the trouble; we'd like to get to the bottom of this.

Sincerely,
Mike Curtis
Photo of alex.pfeffer

alex.pfeffer

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Hey guys,

I would love to help out but I just had the Camtasia 2 trial and it is already expired, so I really can't open any project and do screenshots etc.

Basically the project wasn't really "that" massive. It was basically a movie of around 15-20mins length and three audio channels. One contained the Minecraft audio, one contained my headset plus I recorded an additional one with the AudioHighjack Pro. I think project movie files varied from 2-5GB.

Hope this helps a bit!
Photo of andymacbrit

andymacbrit

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I'm having the same issue with a video that's only 5 minutes long. I have tried 6 times to upload it but get similar error code response after it has exported and about 75% through loading up to YouTube. I have a pretty powerful iMac with 4 gig RAM so disappointed that this is taking time especially when I'm working on a client's project.
Photo of andymacbrit

andymacbrit

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
On my 8th go, it uploaded but would like to know what the glitch might be
Photo of sage fundingsland

sage fundingsland

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
ive tried ten times and it doesn't work i am so disappointed with this issue someone please help.
Photo of Llewellyn Falco

Llewellyn Falco

  • 0 Posts
  • 0 Reply Likes
I am having this issue as well.

If I may make a suggestion, if youtube uploads fails for any reason, it would be nice to be pointed to the video via finder and given an option for a manual upload.

This would alleviate a lot of the immediacy of the problems.

thanks,
llewellyn
Photo of benjiboy_007

benjiboy_007

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
moi jai un autre problème, il dis "an error occured and the video did not upload". bref je tourne en camtasia 8 et il me le dis quand jessaye de uploader une video vers youtube. pouvez-vous m'aider?